Många prov i högstadiet består av en massa årtal, gubbar och platser. Det kan vara svårt att hålla reda på. Det blir lättare att komma ihåg om man får förenkla allting och skapa en översiktsbild på det hela. Det finns ett verktyg som heter classtool.net. Den tillåter dig att göra en egen timeline, ändra bakgrunden och skriva in text i rutor.

Visst finns det kanske tidslinjer i boken men det är värt att skapa en egen. När du skapar din egen tidslinje kommer du dels att repetera det du har lärt dig och du kommer att lägga saker på ett sätt som mer liknar hur du har lagrat det i din hjärna. Glöm inte bort att ha roligt också!

Här är min sammanfattning av andra världskriget:

På classtools kan du omvandla prov, förhör och andra läxor till olika slags spel. Besök sidan och upptäck!

 

Facebook Twitter Email
Categories: SO, Visuell