månadsarkiv: februari 2021

Varför ska jag ta hjälp med min redovisning i Stockholm?

Det främsta skälet till varför man ska ta hjälp med sin redovisning är att man helt enkelt riskerar för mycket genom att inte göra det. Har man exempelvis ett mindre företag i Stockholm där man är verksam inom exempelvis måleri så är det ju ofta så att det är där man lägger sitt fokus – på att måla alltså och inte sköta sitt pappersarbete. Kombinationen mellan dessa har nämligen visat sig få ödesdigra konsekvenser för många där slutdestination antingen kallas böter eller fängelse. Ekonomisk brottslighet – medveten eller ej – är något som staten fokuserar mycket på och här måste man alltså som företagare se upp och inte gå i någon fälla. Det är nämligen ganska snårigt det här med redovisning och det är också här som många gör fel – man tror att man ska kunna klara av det och inser inte att jobbet är svårt och därefter står man där med sin bokföring full av luckor. Den här målerifirma i Stockholm kan alltså genom att själv sköta sin redovisning riskera väldigt mycket – både i tid och pengar.

Det är ofta en slags dum stolthet som ligger bakom beslutet att sköta om sin egen redovisning också – man startar en firma och tycker då att det är ens skyldighet att kunna sköta allting själv och väljer därför bort de externa möjligheter som finns. Det här gäller alltså inte bara i Stockholm utan sker i hela landet och är lika förkastligt var man än befinner sig. Man kan ju vända på problemet också – skulle det företag som sysslar med redovisning plötsligt ge sig på att exempelvis måla?

Nej, man sköter om det som man är bra på och då gör naturligtvis målarfirman sitt jobb och redovisningsbyrån sköter om redovisning – det behöver inte vara svårare än så och detta oavsett om det handlar om Stockholm eller någon annan stad i Sverige. Stoltheten måste i det här fallet läggas åt sidan och man ska alltid ha som tumregel att redovisning ska skötas på ett korrekt sätt och vem vet – det kanske finns pengar att tjäna också? Kanske hittar den byrå som sköter om målarfirmans i Stockholms redovisning ett avdrag som man inte tänkt på och då får han ju pengar tillbaka också. Det är lite så man måste tänka gällande sin redovisning.

Var noggrann med din redovisning i Stockholm

Att vara noggrann med sin redovisning gäller inte bara att siffrorna är relevanta och korrekta utan vi menar också att valet av byrå är minst lika viktig. I Stockholm finns det mängder av företag som specialiserat sig på just redovisning och tjänster inom detta område så det gäller att välja rätt. En liten regel som kan vara bra att använda sig av är att man väljer en byrå som matchar ens eget företags storlek. Har du en målarfirma i Stockholm där du kanske har tre stycken anställda så kanske din redovisning kan skötas av ett mindre företag. Detsamma gäller om du har ett företag där flera hundra anställda finns – då kanske du ska välja ett större företag som sköter din redovisning. Det är lite don efter person som gäller inom redovisning i Stockholm.

SFI i Stockholm ger alla en chans till integration

Att så snabbt som möjligt komma in i samhället handlar mycket om hur fort man kan lära sig det nya språket. En invandrad person till Sverige har alltid en bättre chans att komma ut på arbetsmarknaden, att lära känna det svenska samhället och känna sig mig välkommen om denne person lär sig att både tala och skriva svenska och här spelar SFI Stockholm en stor roll.

SFI Stockholm är förkortningen av Svenska för invandrare och de anordnar olika utbildningar, kurser och föreläsningar som ger nyanlända en möjlighet att lära sig det svenska språket. SFI Stockholm är kända för att på ett pedagogiskt sätt låta alla deltagare på deras utbildningar i Stockholm få en chans att – i sin egen takt – lära känna sitt nya land. Man ska här direkt säga att just det med att alla får utvecklas i sin egen takt är extra viktigt – alla som kommer till Sverige har olika upplevelser och erfarenhet och måste därför på ett individuellt sätt få utvecklas och det är också detta som SFI gör så bra i området i och kring Stockholm.

Att klumpa ihop 30 stycken nyanlända i ett klassrum och förvänta sig att alla ska vara lika duktiga, att alla ska lära sig svenska i samma takt och att alla ska förstå både varandra och den lärare som håller i utbildningen är ett förlegat och dåligt sätt. SFI Stockholm jobbar på ett annorlunda sätt – med mindre klasser, med både praktiska- och teoretiska övningar och med fokus på varje individ – och det är detta som gjort att man numera får räknas som ledande på området.

Som vi sa ovan – nyckeln till en snabb integration ligger i att lära sig språket och genom att anmäla sig till en utbildning anordnad av SFI Stockholm så ger man sig själv den möjligheten.

SFI Stockholm ser till varje individs behov

Då alla människor som kommer till Sverige har olika erfarenheter i sitt bagage – traumatiska sådana i många fall – så kan man inte räkna med att deras fokus i första hand ligger på att lära sig svenska. Man kan inte begära av en flykting från ett krig ska vara redo att direkt vid ankomsten till Sverige ska slå sig ner – och vara motiverad – att lära sig tala det svenska språket. Det här jobbar SFI Stockholm aktivt med och ser till hur varje individ mår och utvecklas – ibland måste man låta saker och ting ta tid och i vissa fall får man acceptera att det inte går så fort alla gånger.

Tålmodiga lärare och – framförallt – lyhörda sådana är nyckeln till detta och här har SFI Stockholm verkligen en fördel. Genom att lärarna som är anställda av SFI Stockholm är utbildade även inom andra områden än Svenska så kan de också läsa av situationer på ett annat sätt. Att lära sig ett nytt språk tar tid och måste få göra det – ibland måste man bara ta ett steg tillbaka som lärare och acceptera detta faktum.