Om oss

Kan man skapa en sida om allt – för alla? Vi ska göra ett tappert försök. Vår övertygelse är nämligen den att allmänbildning och kunskap om flera olika saker är något som alla bör ha i bagaget. För att få kunskap så måste man också ställa frågor. Många drar sig för detta; man vill inte ställa en fråga av rädsla att känna sig dum eller blotta sprickor i en fasad. Det gör också att man fastnar i samma hjulspår.

Vår filosofi är den rakt motsatta: vi ställer frågor, vi hittar svar och vi tar oss därigenom också vidare – men lite mer kunskap i bagaget. Det är en filosofi som den här sidan bygger på.

Vi kommer att skriva om allt från städning, renoveringar, juridik, inredning och design, skönhet och hälsa och om exempelvis olika yrkesgrupper – målare, snickare, takläggare, veterinärer, golvläggare, och så vidare. Vi kommer även att skriva om vårt samhälle och utmaningar i det. Hur minskar vi stressen? Hur kan vi må bättre? Hur kan vi göra för att ta del av ny teknik utan att den tar över oss? Detta innebär att vi kommer att ta avstamp i historien och sikta mot framtiden – men där fötterna hela tiden är förankrade i nuet. Vi vill skapa en sida som både ger historiska tillbakablickar och som samtidigt spår lite i vad som komma skall.

Vi som skriver kommer från olika yrken, vi är i olika åldrar och befinner oss i olika familjekonstellationer. Det ger oss en bred målbild där samtliga kan beskriva olika ämnen ur ett eget perspektiv. Vilken träning passar för dig, vilken kost är bäst för just dig och hur kan du klara av vardagens alla utmaningar med din familj? Vi ska ge svar om allt detta – och mycket mer. Välkommen!