En flyttstädning på Värmdö behöver inte kosta mycket

Undrar ni hur ni ska hinna med den viktiga flyttstädningen? Överlåt städningen till en professionell städfirma på Värmdö. Det behöver inte kosta mycket.

Det är mycket som ska fixas i samband med en flytt och det blir ofta väldigt stressigt. Därför kan det vara bra att överlåta flyttstädningen till en professionell städfirma. Annars är det lätt hänt att man i stressen slarvar med städningen vilket innebär att den då kan bli underkänd. I de allra flesta fall anlitar de nya ägarna till bostaden eller hyresvärden en städfirma. 

Fakturan från städfirman får man som utflyttad betala. Därför kan det vara bättre att redan från början anlita ett städföretag eftersom man då har möjlighet att påverka priset. Det finns gott om städföretag på Värmdö och i Stockholm att välja mellan.

Detta ingår i en flyttstädning

Vid en flyttstädning ska hela bostaden, inklusive förråd och eventuell balkong, städas. Det finns dock vissa saker som man själv måste göra även fast att man anlitar en städfirma. Exemeplvis måste man ta bort spik och tavelkrokar och spackla igen hålen. Likaså rensa och städa avlopp och vattenlås.

Hos många städfirmor ingår fönsterputsning i flyttstädningen men inte rengöring av persienner. Det brukar vanligtvis inte heller ingå städning och tömning av förråd. Men det finns städföretag där man kan köpa till detta som en extratjänst. Innan man anlitar en städfirma kan det vara bra att fråga vad som exakt ingår i flyttstädningen så att man vet om man måste köpa till någon extratjänst.

Anlita rätt städfirma för flyttstädningen

Rut-avdraget har inneburit att många flera har råd att ta hjälp med flyttstädningen. Det i sig har gjort att antalet städföretag som erbjuder flyttstädning på Värmdö och i Stockholm har ökat kraftigt. Tyvärr är det inte alla firmor som är seriösa och man kan till och med bli lurad om man inte ser upp.

En seriös städfirma har kollektivavtal och fast anställd städpersonal som dessutom är utbildad i materialvård. Likaså har de bra försäkringar som täcker om det mot förmodan ändå skulle uppstå skador på någon yta. Innan man anlitar en städfirma kan det vara klokt att också ta referenser från tidigare kunder och ringa upp dessa. Det kan också vara bra att kontakta skatteverket och kontrollera att firman verkligen finns registrerad och betalar sin skatt.

Så mycket kostar en flyttstädning

Eftersom det finns gott om städföretag som erbjuder flyttstädning i Stockholm är också konkurrensen stor. Därför lönar det sig att jämföra priser genom att ta in offerter från flera olika aktörer. Men man kan inte bara välja den städfirma som lämnar den lägsta offerten. Man måste också titta på referenser, försäkringar och villkor.

Fråga om städfirman lämnar garanti på sin städning och gratis städar om bostaden om man ändå skulle få någon anmärkning. När man hittat sin städfirma måste man skriva ett avtal där det som man kommit överens om finns med. Det är framförallt viktigt att det står vad som ingår i flyttstädningen, hur mycket den totalt kostar och när den ska vara utförd.