En luftvärmepump kan både värma och kyla hemmet

En luftvärmepump har flera fördelar. Precis som andra värmepumpar hämtar den energi från miljön utanför huset. Vissa luftvärmepumpar kan även filtrera och rengöra inomhusluften.

En luftvärmepump tar energi från luften, omvandlar den till värme och blåser sedan ut värmen i rummet. Bäst fungerar en luftvärmepump i ett hus med en mer öppen planlösning. Om hemmet har flera mindre rum som ska värmas, går det även att installera två inomhusdelar som båda kopplas till utomhusdelen. Många väljer också att installera en luftvärmepump som komplement till en vedeldad kamin, för att säkerställa tillgången till bra och behaglig värme. En annan fördel med luftvärmepump är att den kan ställas om till att även generera kyla, vilket är skönt under heta sommardagar.

Dagens luftvärmepumpar fungerar bra även vid låga temperaturer

Dagens luftvärmepumpar är betydligt bättre än för tio år sedan och kan generera värme även vid riktigt låga utomhustemperaturer. I alla fall så länge du väljer en luftvärmepump som är anpassad till vårt nordiska klimat och som är av de mer välkända märkena. Funderar du på att skaffa en luftvärmepump i Karlstad kan det vara en god idé att vända dig till ett företag som erbjuder en helhetslösning. Då får du hjälp att hitta den luftvärmepump som passar din bostad och ditt behov bäst, och du får den även installerad. Som privatperson kan du använda dig av ROT-avdraget vid installation av en luftvärmepump. Jämför gärna utbudet hos olika leverantörer innan du bestämmer dig, för bäst lösning till mest förmånligt pris.